Hok HARINCK-POELMANS

Houtblookstraat 6

3600 GENK

Tel: +32/0/89.24.44.25
Tel: +32/0/475.53.54.45

E-mail: info@harinck-poelmans.be
www.harinck-poelmans.be


West-Europese Supermarathon, nationaal fondkampioen van België en altijd bij de mensen als er zwaar te werken valt. Dat is Harinck-Poelmans uit Genk. In I987 overgestoken van Desselgem richting Limburg voor de job en den brode… En in 2007 ook nog nationaal winnaar van Barcelona. Drie duiven mee: het sprookje kwam uit.
En dat weten Roger en schoonzoon Chris klaar te stomen met (schrik niet!) zeven kweekkoppels, 16 à 18 weduwnaars naast 3 tot 5 duivinnen op nest. In volle zomer worden voor het overige zo’n vijftig jonge duiven gekweekt.
Fond is het vak van Roger Harinck. Met elke keer maar een klein aantal duiven in koers. Maar wel uitgekookt.
Harinck-Poelmans: ze zijn niet voor niks de KLEINSTE grote fondspelers van heel Limburg. Veel begon jaren geleden met duiven van Leon Reynders uit Herderen. Toen kwam Nouwen-Paessen (Grote Brogel) en met toppers uit de Narbonne en Dochter Barcelona werd meteen geschiedenis geschreven.
Er volgde ook nog een beetje Etienne Devos en Wijnands en Zoon (Maastricht). Gezonde en sterke en slimme kleppers: dat is de geheimtaal van Harinck-Poelmans. Plaats voor meelopers is er tenslotte niet.Actueel 
» Bourges: duiven slimmer dan de liefhebber...

» De Kantlijn: zwaluwen belangrijker dan mensen

» Mit Van Hove speelt onder een schuilnaam...

» St. Vincent tegen het licht gehouden

» Gust Cristiaens recht voor zijn raap...


vakantievilla Spanje